Raspamećeni Dodik pokušava svojom drskošću, beskrupuloznošću i zlom namjerom nagurati Bošnjacima soli u rane da ih produbi i golemo raskrvari, nebi li se i oni raspametili

Oprez! Šta više Dodik može reći da ne povrijedi čovjeka, ljudsko biće koje je po prirodi osjećajno? Odgovor je: ništa. Kad govori ono što misli, vrijeđa Bošnjake, kad govori ono što smisli vrijeđa čitav ljudski rod, a Srbe najviše, jer … on samo laži smišlja, a svom narodu obećava ono što i mala djeca mogu skontati da ne može ispuniti sve da hoće. Daleko je on od bilo kakvih htijenja, osim onih da mu njegov narod bude roblje, kojem će ogrjev za zime biti vatra koju bljuje po pravima drugog naroda, a hrana krv koja tom narodu iz rana, koje on uvijek i iznova raskrvavljuje, curi. I naravno, puni džepovi za dasu koji je usnio da je faraon.

Zašto ja, zašto ti, zašto bilo ko da osjeti ovu oštru bol? Ovog Dodika ću ja tužiti za Genocid nad mozgovima, nad srcima, nad dušama, a prije toga neko ga mora zaustaviti. Ja ne mogu, ali znam KO IMA NAJVEĆE PRAVO DA TO URADI, Njega ću zamoliti za pomoć: “Bože, molim Te svim Tvojim najljepšim imenima, Zaustavi nasilnika Dodika, ne dozvoli mu više da robovima Tvojim gazi po dušama. Amin. Smiluj nam se, Bože, Najmilostiviji od milostivih. Amin. Zaštiti nas, Bože, od svih Tvojih neprijatelja. Amin. Mi nemamo druge neprijatelje osim onih koji su neprijatelji Tebi i Poslaniku Tvome, zato nam oprosti grijehe naše i smiluj se na nas. Amin.

Poslije onog šta nam rade od ranih 90-ih, pa sve do današnjeg dana, iživljavaju se na nama, mi nemamo kud: ili ratovati, ako se ova psihička tortura nastavi, ili će nam, insaAllah, dragi Bog pomoći da ovo zlo koje na nas juriša, zaustavimo i otjeramo od sebe na neki drugi način. Allahu je lahko, Kaže: “BUDI”, I ONO BUDE. Bože, olakšaj nam stanje i skini breme sa nas, Amin. Ti znaš da je ono teško. Ti znaš da nas ima puno na čiju su pradjedovinu, očevinu i lično stečenu imovinu okačili srpsku zastavu, a nad nama torturu vršili, nekima pobili familiju, nekima rodbinu, neke silovali, neke pobili, a nekima uradili sve od toga. Neke otjerali, neke protjerali, neke robljem učinili. Ti znaš i ono skriveno i ono na javu iznešeno, pa nam pomozi protiv nasilnika. Amin. Bože, ti znaš da je nezasitnom od činjenja nepravde uvijek malo zla koje ljudima nanese, pa bi i tu srpsku zastavu u predsjedništvo BiH da unese – da prkosi i Bogu i ljudima kojima je najvažnija zastava zastava ljudstva. Da smo makar mogli zaboraviti šta smo preživjeli pod okriljem te zastave sa četiri s, pa da ne marimo: krpa, krpa, zar od nje da boli?! Ali Ti Znaš, a ja ne znam. Ti razotkrivaš svu bijedu zlotvora puštajući ih, naizgled, da rade šta hoće. Ti skidaš koprenu sa očiju čovjeka, a nečovjeka ostavljaš vezanih očiju da gladan optrči svoj životni krug oko mlina u kojem je žito, a on misli da leti nebeskim prostranstvima. To je tvoja kazna njemu: s dozvolom Tvojom ostaje taoc sopstvenih zabluda. Hvala ti što si nam ga primjerom za pouku učinio.

Hvali ti, Bože, što si vjernike razumom obdario. Hvala ti, Bože, na svemu što si mi dao, a i na onom što si mi uskratio, da bi me od propasti sačuvao. Hvala ti, Gospodaru svih svjetova, što si me sačuvao od mene same. Hvaljen da si Ti!

Neće nas Dodik raspametiti, neće nas povući za sobom u ponor! Sačuvaj nas, Bože! Amin. Neće nas zlo više dotaći, jer Si nas Poučio kako se od njega brani.

Oprez! Moguće je direktno ispisati sinonime za Dodika, najmanje 11 njih, punim imenom i prezimenom. Neće im, svejedno, ni jednom od tih “Dodika”, što ženskih – što muških, poći za rukom da nas raspamete. Ni nas, ni one mnogobrojne, druge, što svoju domovinu BiH vole; ako ne nju, a ono ljudstvo. Ima Bosne, ima nas. Dosadašnje iskustvo nam otkriva da nit'će nje, nit’ nas nestati. Hvala Bogu, IMA LJUDI: POLAKO SE BUDE – jedni iz kome, jedni iz dubokog sna.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s